Question 2(Basic horticulture)

Question 2: Fill in the blanks (Basic horticulture)

1.    Horticulture word is derived from _____________ language.

Answer: Latin word

 

2.    The meaning of word “hortus” is____________.

Answer: Garden

 

3.    __________________ is regarded as the father of horticulture in India.

Answer: Dr. M. H. Marigowda

 

4.    __________________ is regarded as the Father of American Horticulture.

Answer: Liberty Hyde Bailey

 

5.    ____________ invented the lawn mower and in the__________. 

Answer: Edwin Budding, 1830s

 

6.    Pomology is the systematic cultivation of______________.

Answer: Fruits

 

7.    Condiments are the food adjunct generally used to add____________ to the food.

Answer: Test

 

8.    Scientific cultivation of vegetable crops is called ____________.

Answer: Olericulture

 

9.    The woody perennials grown in an estate, managed by a single person or company and the product         of which can be used only after processing are _______________ crops.

Answer: Plantation crops

 

10.    Spices add ____________ to food.

Answer: Flavour


For other related topics follow the link below

Agriculture2u.com by subhrajyoti's horticulture

Hello friends, I'am Dr. Subhrajyoti , from Odisha, India. I have completed my UG & PG from OUAT and Ph.D. from JAU. During my early year of teaching, I loved to provide important information to the young agriculturists and farmers. With the suggestions from my best friend Mr. S. R. Biswal, (Ph.D. Research Scholar; website designer & content editor of agriculture2u.com (blog &YouTube), I got interested to create such an amazing platform, where I can share my knowledge to a greater range of audience and also get enriched with new ideas and knowledge. I feel privileged to be in contact with you all. I would like to thank you all for your valuable support and encouragement through viewing my articles. I will always try my best to provide the quality and latest information on this website. Thank you….

1 Comments

Post a Comment
Previous Post Next Post